Jacqueline Hoáng Nguyễn: The Making of an Archive

Svenska / English

The Making of an Archive är ett initiativ som genom att lyfta marginaliserade röster och historier undersöker ramarna för hur samhället skriver, arkiverar och minns vår gemensamma historia. Vilka historier väljer vi att arkivera, och därmed bli historia? Projektet söker upp och samlar dokumentation om svenska immigranters vardagsliv, och undersöker på så vis officiella och inofficiella register och respresentationer av multikulturalism i Sverige.

Hoáng Nguyễns arbete undersöker ofta de ”officiella” arkivens partiskhet och begränsningar, vilket lett henne till att göra sin egna research genom att samla bilder och historier från invandrade svenskar. Projektet har tidigare genomförts i Kanada och Grafikens Hus är nu oerhört stolta över att få presentera projektet i Södertälje.

Läs mer på projektets officiella hemsida.

Digitalisera dina familjealbum!

Håll utkik efter vår husvagn i Södertälje, i vilken vi arrangerar ett antal digitaliserings-workshops samt samtal för att lyssna på och bevara dina historier! Vi digitaliserar enbart tryckt material, tillsammans med röstinspelningar av historier som relaterar till materialet. Du som delar med dig av dina bilder får sedan tillbaka digitala kopior av materialet tillsammans med fotografierna, och vi samlar materialet till ett växande arkiv. Vi kan tyvärr ej ta emot digitalt material.

I vår hittar du oss på Kulturlördag på Stadsbiblioteket i Södertälje.
Välkomna!

Lördag 24 mars
Lördag 28 april
Lördag 26 maj

kl 11-15


 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSparaSparaSparaSparaSpara