Farväl till Södertälje genom Barnens löpsedlar

Minskad gängkriminalitet, skola för alla och Messi till Södertälje. I år har sjätteklassarna på Wasaskolan i Södertälje arbetet med temat ”Dröm om en annan värld”. Detta blir vår sista utställning i Södertälje, som samtidigt blir ett farväl till kommunen från Grafikens Hus.

Vernissage onsdagen 6 december kl. 12:30, Södertälje stadshus.

Vad tycker du är orättvist i din vardag? Hur kan en framtida löpsedel se ut när orättvisan är löst? Det var frågor som sjätteklassarna på Wasaskolan i Södertälje fick i uppgift att utgå från under årets omgång av Barnens löpsedlar. Tillsammans med Grafikens Hus konstpedagoger tryckte eleverna sedan var sin löpsedel med sitt budskap. Grafikens Hus driver sedan 2016 det återkommande projektet Barnens Löpsedlar, ett konstprojekt som genom grafiska tekniker och konstnärligt arbete ger barn och unga utrymme att uttrycka sin eget syn på hur det är att leva i dag och låta dem ta plats i det offentliga rummet med deras budskap.

Nästa år tar vi Barnens löpsedlar på turné
Årets upplaga av Barnens löpsedlar är den sista som vi genomför i Södertälje, då vi lämnar kommunen vid årsskiftet. Vi kommer från och med januari 2024 arbeta vidare mobilt i region Stockholm. Om du är intresserad att vi kommer till din skola med projektet – hör av dig!

Utställningen i Södertälje stadshus pågår till 31 januari 2024.

 

HÖR BARNEN BERÄTTA OM SINA LÖPSEDLAR