Familjen Sandberg i Grafikens Hus verkstad

Familjen Sandberg i Grafikens Hus verkstad
Bild: Tre generationer Sandberg arbetar tillsammans i Grafikens Hus verkstad. Ulrika, Anna och Jack.

Lena Sandberg var på kurs i Grafikens Hus verkstad tillsammans med sin familj.
Vi passade på att ställa några frågor till Lena:

Vilka var ni som var på kursen?

Det var jag, min man Jack, vår dotter Ulrika och vår dotterdotter Anna på 15 år som gick kursen tillsammans. Jag och Jack gav kursen som julklapp förutsatt att vi själva skulle få vara med. Vi var inte helt säkra på om vårt barnbarn skulle gilla att gå på kurs med sina morföräldrar, men hon tyckte det var en höjdarpresent!

Vad gjorde ni?

Först samlades vi för en kopp kaffe och en smörgås. Då gick Lars-Göran, som höll i kursen, igenom vilka tekniker vi skulle arbeta med och hur våra två dagar skulle se ut. Jag hade speciellt bett om att få testa att jobba med Fotopolymer så det hade Lars-Göran ordnat. Utöver detta så hann vi också med både torrnål och linoleum.

Vad kände ni efteråt, var ni nöjda?

Ja, vi var alla fyra mycket nöjda. Vi var väldigt trötta, det är ovant att lära sig något helt nytt, men vi var verkligen mycket nöjda! Jag har tidigare arbetat länge i förlagsbranschen och har jobbat med både bokproduktion och även med konstaffischer. Men det var första gången jag testade att själv skapa i en grafisk verkstad. Så det är alltid lite nervöst inför att man ska prova något nytt. Men min dotterdotter uppmuntrade mig hela tiden och sa:
”Mormor – du ska inte ha så höga krav på dig själv. Du duger!”
Jag kan verkligen varmt rekommendera fler att gå kurs tillsammans med sin familj, sina vänner eller arbetskamrater!

Familjen Sandberg i Grafikens Hus verkstad

Bild: Jack och Lena Sandberg tillsammans med barnbarnet Anna i Grafikens Hus verkstad.

Kontakta oss!

Grafikens Hus arrangerar kurser i verkstaden för större och mindre grupper. Kanske planerar ni för en möhippa, en helg med vännerna eller vill ge bort en annorlunda present till födelsedagsbarnet. Vi kan arrangera kurser för halvdag, heldag eller två dagar, beroende på vad ni vill hinna göra. Vi kan även kombinera kursen med visning av pågående utställningar, fika och lunch i vårt kafé. För ytterligare information och priser, maila bokning@grafikenshus.se eller ring 0159-231 60.