”Det är härligt när konst får vara kravlös och lekfull”

Hej Vera Zetterman! Som i höst har varit praktikant hos Grafikens Hus och arbetat tillsammans med vår konstpedagog i projektet ”Barnens Löpsedlar”. I år var det elever i årskurs 6 på Stålhamraskolan som fick rita, skära och screentrycka sina egna löpsedlar på temat klimat och miljö.

Vad fick dig att tacka ja till praktikplatsen?

– Jag tackade ja därför att jag tyckte att ”Barnens löpsedlar” lät som ett intressant projekt och för att det verkade som en kul erfarenhet att se hur det är att hålla en workshop. Det har varit väldigt roligt att jobba med Tova. Hon fick mig att känna mig delaktig och inte bara som en assistent.

– Det mest lärorika har nog varit hur man lägger upp en workshop, med planering av tid, material och så vidare. Det mest utmanande var att det var så många barn i gruppen så det var svårt att hinna hjälpa alla.

Hur ser du på yrket konstpedagog?

– Jag tycker att yrket konstpedagog verkar superkul och spännande. Jag kan absolut tänka mig att jobba mer med det särskilt med yngre barn, det är härligt när konst får vara kravlös och lekfull.

Hur skulle du vilja jobba med grafik i framtiden?

– Jag vill dels jobba med grafik i mitt eget konstnärsskap, men kanske också i andra projekt. Det vore roligt att hålla egna kurser/workshops och lära ut grafiska tekniker åt fler. Det är också intressant att utforska hur man skulle kunna använda grafik i olika typer av sammanhang. Den här erfarenheten har gett mig insikt i hur det kan vara att jobba som konstpedagog, från planering till utförande. Det har varit roligt och givande för mig.