”Det har varit både roligt och utmanande att få ta eget ansvar och bli litad på”

Hej där Elina Berglund, student på Grafisk formgivning och illustration på Konstfack, som har praktik hos oss under fem veckor. Hon har bland annat hjälpt oss att skapa animerade kortfilmer om olika grafiska tekniker och deltagit i konstpedagogiska projekt. Berätta, hur kom det sig att du blev nyfiken på det vi gör?


– Jag är intresserad av grafik så det kändes lockande att göra min praktik på ett konstmuseum som fokuserar på grafisk konst, och få inblick i hur man kan jobba med att hålla den levande och göra den tillgänglig för fler. Jag är också intresserad av konstpedagogik, så även den delen av verksamheten kändes spännande. En annan kul grej är att när jag gick gymnasiet i Södertälje var min klass med i Grafikens Hus projekt Dansbana!, den spontana idrottsplatsen för dans som finns intill badhuset Sydpoolen. Så det kändes fint att kunna komma tillbaka både till Grafikens Hus och till Södertälje.

Hur känns det, nu när du varit hos oss några veckor?
– Det har varit både roligt och utmanande att få ta eget ansvar och bli litad på. Även att få vara med på lite allt möjligt från möten till workshops, även om jag inte alltid har koll på allt så har det varit kul att få vara en fluga på väggen och lyssna.

Vilka andra lärdomar tar du med dig från praktiken?
– Jag tycker att miljön och ni som jobbar här har varit väldigt välkomnande och snälla, och jag har fått känna av vikten av att ha det så på ett jobb.

Hur ser ditt eget bildberättande ut och var hämtar du din inspiration?
– Jag gillar att rita och skriva och att kombinera bild och ord. Jag får mycket inspiration från naturen, som kvistar, träd, jord, ljus och himlen. Jag är också intresserad av stunder, ögonblick, och lite diffusa känslor som längtan, saknad och nostalgi.

 

FAKTA
Elina Berglund
Bor: Solna
Gör: Illustration och bildberättande
Hemsida: elinaberglund.cargo.site