Grafikens Hus söker en kommunikatör för frilansuppdrag till oktober 2020

Vill du arbeta på en av Sveriges mest unika konstinstitutioner där samtida grafisk konst ligger som fokus i vår kreativa organisation? Är du driven, initiativtagande och vill jobba med konst i ditt kommunikationsuppdrag?

Som kommunikatör på Grafikens Hus ingår du i ett team som arbetar tillsammans för att göra den grafiska konsten tillgänglig för alla, utifrån ett lokalt såväl som nationellt och internationellt perspektiv. Du förväntas komma med egna idéer, samarbeta väl och arbeta självständigt. Som en del i teamet är du med och utforskar konstformen, testar gränserna för att föra den framåt, och låter nya grupper få möta grafiken genom en engagerad pedagogik som inspirerar till en ökad förståelse och kunskap om konst.

Grafikens Hus är baserat i Södertälje och verksamheten bedrivs till största del mobilt med utgångpunkt från vårt kontor hos KTH Södertälje. Under planeringsfasen för att bygga upp ett nytt museum i Södertälje har Grafikens Hus ingen fast utställningslokal, utan jobbar genom en aktiv programverksamhet på olika platser och i nya sammanhang. Våra konstnärliga och pedagogiska projekt, samt det fördjupande kunskapsarbetet inom grafikfältet, bedrivs med fokus på̊ förankring i Södertälje och öppningen av ett eget konstmuseum. Att arbeta till stor del mobilt innebär både utmaningar och möjligheter och som kommunikatör har du en nyckelroll i att tillgängliggöra och kommunicera vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med allt som kan ingå i en kommunikatörsroll, från strategi till genomförande. Det innebär att du planerar och utför arbetet med sådant som rör den dagliga kommunikationen med nyhetsbrev, hemsida, publikationer, podcast, intervjuer, pressarbete, sociala medier, webbshop, kampanjer etc. Du kommer att arbeta både i team och självständigt utifrån Grafikens Hus vision.

Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning eller motsvarande inom exempelvis media och kommunikation, konst och kultur eller språk. Du har erfarenhet av kommunikation med publikt orienterad verksamhet, gärna inom kulturvärlden, och erfarenhet av presskommunikation. Du bör kunna arbeta med text- och bildhantering i program som Photoshop och InDesign, samt ha god vana av Mailchimp, WordPress, Shopify, Hootsuite och liknande verktyg. Du har hög kommunikativ kompetens på svenska och engelska, i tal och skrift, och vi ser det som meriterande om du behärskar fler språk. Det är även ett plus om du har en förankring i Södertälje.

Vi ser gärna att du är ansvarsfull, driven, kreativ och initiativrik med kompetens inom samtidskonst, där kunskap om grafik är meriterande. Du har lätt att samarbeta och en god förmåga att snabbt växla mellan olika typer av uppgifter. Vi är en liten arbetsplats som bygger på att vi fungerar väl tillsammans. Därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Frilansuppdrag på 60% från snarast möjligt till mitten av oktober 2020. F-skatt. Arbetet utgår till största del från Södertälje. Arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Ansökan och kontakt
Välkommen att skicka in din ansökan senast den 12 april 2020!
CV och personligt brev till Anna Jönsson: anna.jonsson@grafikenshus.se
Telefon: 072-182 42 14
Hör gärna av dig om du har några frågor!