Grafikens Hus x Livet Bitch!

Under 2017 kommer Grafikens Hus att samarbeta med teaterensemblen Livet Bitch! i Södertälje. Grafikens Hus kommer att bidra till projektet genom att tillsammans med en grupp unga tjejer skapa projektets scenografi.

– Livet Bitch! ser verkligen fram emot att utvecklas till att omfatta även konstområdet i samverkan med Grafikens Hus. Vi hoppas att vi genom samverkan med både musik- och konstlivet gör oss relevanta för fler unga brudar som kanske inte har teater som främsta intresse. Tillsammans med Grafikens Hus och Södertäljes unga tjejer hoppas vi också på en spännande, smart och inkluderande diskussion om hur vi kan skapa förändring inom jämställdhetsområdet med hjälp av kultur, säger projektledarna Grete Havnesköld och Johanna Thor om att samverka med Grafikens Hus.

Grafikens Hus kom i kontakt med Livet Bitch! i samband med vårt projekt Ut-Tryck!, där vi liksom dem jobbade med att synliggöra unga tjejer i Södertälje. Tillsammans med Livet Bitch! kommer Grafikens Hus skapa nya utrymmen för unga tjejer att ta plats, något som vi ser oerhört mycket fram emot!

Mer info kommer inom kort.

Foto: Pärlan Wallefelt

Om Livet Bitch!

Livet Bitch! är ett kulturprojekt med start 2017 som utgår från Södertäljes unga tjejer och kvinnor med fokus på miljonprogrammen. Livet Bitch! är ett fristående projekt under Södertälje teateramatörer och sker i samverkan med Mezzopotelge, Grafikens Hus, Södertälje kommun/Kultur-och fritidskontoret, Tjejhuset och Juventas Ungdomsjour.

Livet Bitch! är till för alla unga kulturintresserade tjejer och kvinnor i Södertälje som vill vara med och skapa modern scenkonst om Södertälje och Sverige idag- ur unga kvinnor och tjejers perspektiv.

Livet Bitch! strävar efter att bli en kulturell och konstnärlig plattform baserat på samverkan och delaktighet, och som ska verka för att ge unga tjejer och kvinnor möjligheten att ta kulturella initiativ och mer plats i kulturlivet och det offentliga rummet.

Livet Bitch! är öppet för alla tjejer mellan 13- 25 år och som deltagare i projektet ser vi det som en styrka att många olika språk och kulturer möts i arbetet med föreställningarna. Livet bitch! utgår från Södertäljes unga tjejer som norm och som deltagare är man med och styr projektets utformning och innehåll. Projektet är religiöst och kulturellt obundet och det är helt kostnadsfritt att delta i våra aktiviteter.

Läs mer om Livet Bitch! och deras samverkanspartners på deras hemsida.


Livet bitch! är en del av Kulturrådets satsning Kreativa Platser. Läs mer på Kulturrådets hemsida.