Jobbutlysning: Samlande Tankar / Collecting Thoughts

Svenska / English

Vårt team ska växa, hurra! Grafikens Hus har blivit beviljade medel från Kulturrådet att undersöka och formulera en vision för ett framtida samlande. Vi söker nu dig som vill vara med och processleda den här resan.

Grafikens Hus är ett konstmuseum i Södertälje för samtida grafik.

Tillsammans med konstnärer och andra experter vill vi undersöka och formulera en vision för hur ett museum som Grafikens Hus kan bygga upp en samling, jobba med hantering, arkivering och tillgängliggörande av den. Med vår grafiksamling som mötesplats för en öppen och ärlig dialog vill vi undersöka samlandets/arkiveringens historia och vad det innebär att samla idag.

Vi vill även gå på djupet vad gäller representation och om det går att bygga upp en samling och samtidigt hålla den levande såväl som att tillgängliggöra den. Projektet är treårigt och med stöd av Kulturrådet. Vi skapar ett arbetande expertråd som vägleder oss teoretiskt och praktiskt och engagerar konstnärer genom Residenceverksamhet. Nu behöver vi en person som kan koordinera och processleda arbetet tillsammans med oss.

Vi söker dig som har erfarenhet av att utgå från normkritiska perspektiv i ett undersökande arbete.

Har teoretisk kunskap i intersektionella frågor och att därtill praktiskt kunna implementera och kommunicera dessa frågor i konkreta projekt.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från till exempel arkivering och samlingar, kommunikation och har jobbat med kultur.

Du är självgående och lägger in din egen praktik och erfarenhet, i samarbete med Grafikens Hus, vår expertgrupp och konstnärer. Här kan du använda din erfarenhet av att ha arbetat medskapande och i kollektiva processer. Att dokumentera och förmedla processer publikt.

Du behöver kunna svenska och engelska väl i både tal och skrift. Södertälje är en internationell plats därför ser vi gärna att du talar fler språk.

Curatoriell praktik och kunskap i samtidskonst är meriterande.

Skicka in CV samt en halv A4 om varför du rätt person för projektet.

Vi är nyfikna på dina erfarenheter och ser fram emot att höra av dig!

Ansökan skall vara inne senast 15 augusti. Skicka den till info@grafikenshus.se

Frilansuppdrag med F-skattsedel.
Omfattning: Cirka 2 dagar per vecka.
Uppdraget är ett år, med start i augusti.
Möjlighet till förlängning i totalt tre år.
Arbetet utgår ifrån Södertälje och kommer att innebära vissa tjänsteresor.
Datavana: Microsoft Office, WordPress, Sociala media.
Meriterande att du kan eller lär dig Adobe InDesign, Photoshop och Premiere.

För frågor kontakta Grafikens Hus vice vd Anna Jönsson fram till 3 juli, sedan har vi stängt till 9 augusti då vi är åter.