Kom och tryck designkollo i sommar

Grafikens Hus bjuder in till sommarlovsaktiviteten ”Kom och Tryck designkollo!” för unga, 13–16 år. På olika sätt kommer deltagarna att få möjligheten att utveckla deras kreativa sida. Lärare är konstnären och pegagogen Estella Burga.

Trycka med screentryck. Ha ”Project runway” och göra ett gemensamt verk. Det är några av de saker som väntar deltagarna under kollots fyra dagar i juni, och den sista avslutande dagen i augusti. Till första dagen ska deltagarna ta med sig ett favoritord och en bild som inspirerar dem. Grafikens Hus lärare Estella Burga förklarar mer om idén bakom.

– Eftersom att vi kommer dyka ner i skapandet tillsammans gillar jag att alla tar med sina egna erfarenheter, sin egen gnista och motivation. Det berikar både processen och det gemensamma verket, säger hon.

Estella Burga jobbar i vanliga fall på Lava, ett bibliotek och kulturverkstad på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. På Lava får unga stöd att utveckla sina egna kulturprojekt. Själv är hon verksam som konstnär, pedagog och har en bakgrund som kultur‐ och utställningsproducent.

Vi på Grafikens Hus är glada att så många har ansökt om att delta i vårt kollo. Sista anmälningsdag var 3 juni och glädjande nog är alla 15 platser bokade. Därefter blev man uppskriven som reserv.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

NÄR OCH VAR:
Kom och Tryck designkollo! – del 1
Vi möts på NOVA, Lunagallerian
25 – 28 juni, kl 10 – 15

Kom och Tryck designkollo! – del 2
25 augusti (Flash mob. Mer information kommer.)

Fika och frukt ingår. Oömma kläder. Kostnadsfritt.

 

Observera att det är fullbokat. Kontakta oss på info@grafikenshus.se för frågor.