Konstnär för en vecka med LFI och Grafikens Hus!

Bli Konstnär för en vecka. Skapa tillsammans med konststudenter/ konstnärer på KONSTFACK! Nu får du en otrolig möjlighet att jobba med professionella konststudenter/ konstnärer på ett av Sverige största konstnärliga högskola inom konst, design och konsthantverk!

Är du mellan 13–16 år, gillar att skapa och är sugen på att lära dig textiltryck och kanske få veta vad textiltryck är? Vill du jobba som konstnär i en vecka? Gillar du samtala och har en nyfikenhet kring vad konst kan vara för dig?

Täljestories är ett samarbete mellan Läslandet och Grafikens Hus. Under höstlovet erbjuder vi dig en unik möjlighet att under 5 dagar få vara med i en workshop med andra ungdomar och samarbeta med professionella konststudenter/ konstnärer från Konstfack. 2 dagar kommer äga rum på Läsandet i Södertälje och 3 dagar på Konstfack i deras textilverkstad i Hägersten, Stockholm.

Ni kommer som grupp skapa ett större konstverk på temat traditioner. Du kommer även få möjlighet att lära dig screentryck och göra din egen unika symbol. Symbolen blir en del av det större konstverket/ mönstret.

Workshopen leds av Grafikens Hus konstpedagog Atorina Adam

Alla har vi våra egna traditioner och vad det kan betyda för oss som individer. Vi har olika symboler och bilder vad som berättar vad just tradition är för oss. Vad händer när vi möts och slår ihop våra traditioner till nya mönster? Och skapar en ny symbol för traditioner som möts?

Finns endast 15 platser så sök nu!

Följ med på en konstnärlig resa!

 

När: v.44 (höstlovet) 31 oktober-4 november, tid: 13.30-17.00

Var: Dag 1–2, 31 oktober- 1 november: Läslandet, Gröndalsvägen 1E, 151 65 Södertälje

Dag 3–5, 2–4 november, Konstfack, LM Ericssons Väg 14, 126 27 Hägersten

(Vi åker gemensamt)

För vem: 13-16 år

Anmälan: Föranmälan krävs. Anmäl till info@lfi.se

Antal platser är begränsat till 15 deltagare.

Sista anmälningsdagen är 24 oktober

Kontaktperson: Atorina Adam, Konstpedagog och workshopledare på Grafikens Hus: atorina.adam@grafikenshus.se

Marlen Eskander, Verksamhetsledare LFI: Marlen@lfi.se

Bra att veta: Barnen/ungdomarna bjuds på lättare förtäring