Make and break patterns

AW workshops med Grafikens Hus 31 januari -3 februari, under Södertälje Science Week


En konstnärlig deltagarbaserad workshop av Jens Evaldsson, Tova Fransson och Saadia Hussain. Initierat av Grafikens Hus och SSCP (Södertälje Science Park).

Drop-in workshops där de tre konstnärerna representerar, utan hierarki, olika delar inom den samtida konsten. De föreläser om sitt arbete och visar vad begreppet grafik kan innebära i dag. Du kan prova på allt från linoleumsnitt med handtryck, mönster- och schablontillverkning till rörliga digitala mönster. Vi undersöker tillsammans vad framtidens grafik är. Hur möter det analoga det digitala? Låt dig överraskas av grafikens underbara värld och möjligheter.

Ingen föranmälan men begränsat antal platser så först till kvarn gäller. Kostnadsfritt.


PROGRAM

Onsdag 31/1
kl 16.15 – 16.30
Föreläsning med konstnär Tova Fransson om hennes arbete.
kl 16.30 – 16.45
Föreläsning med konstnär Jens Evaldsson om hans arbete.
kl 16.45 – 19.00
Prova på grafiktryck! Traditionellt linoleumsnitt med handtryck och grafikpress på papper. Under ledning och i dialog med konstnären Tova Fransson. Prova på analoga och digitala konsttekniker! Digital teckning, kaleidoskop, schablontillverkning, mönstertryck, rörliga digitala mönster, 3D printing, 3D skanning, 3D till 2D och Zbrush modellering. Under ledning och i dialog med konstnären Jens Evaldsson.

Torsdag 1/2
kl 16.15 – 16.30
Föreläsning med konstnär Tova Fransson om hennes arbete.
kl 16.30 – 16.45
Föreläsning med konstnär Jens Evaldsson om hans arbete.
kl 16.45 – 19.00
Prova på grafiktryck! Traditionellt linoleumsnitt med handtryck och grafikpress på papper. Under ledning och i dialog med konstnären Tova Fransson. Prova på analoga och digitala konsttekniker! Digital teckning, kaleidoskop, schablontillverkning, mönstertryck, rörliga digitala mönster, 3D printing, 3D skanning, 3D till 2D och Zbrush modellering. Under ledning och i dialog med konstnären Jens Evaldsson.

Fredag 2/2
kl 16.15 – 16.30
Föreläsning med konstnär Jens Evaldsson om hans arbete.
kl 16.30 – 19.00
Prova på analoga och digitala konsttekniker! Digital teckning, grafiktryck, grafikpress på papper. linoleumsnitt, kaleidoskop, schablontillverkning, mönstertryck, rörliga digitala mönster, 3D printing, 3D skanning, 3D till 2D och Zbrush modellering. Under ledning och i dialog med konstnären Jens Evaldsson.

Lördag 3/2
kl 11.00 – 13.00
Fundera på mönster och vanor i ditt liv och måla upp dem väggen! Mönstertillverkning, schablontillverkning, fundera-formulera-överföra, Under ledning och i dialog med konstnär Saadia Hussain.
kl 13.00 – 13.15
Föreläsning med konstnär Saadia Hussain om hennes arbete.
kl 13.15 – 15.00
Fortsättning av mönstertillverkning, schablontillverkning och målning. Prova på analoga och digitala konsttekniker! Digital teckning, grafiktryck, grafikpress på papper. linoleumsnitt, kaleidoskop, schablontillverkning, mönstertryck, rörliga digitala mönster, 3D printing, 3D skanning, 3D till 2D och Zbrush modellering. Under ledning och i dialog med konstnärerna Saadia Hussain och Jens Evaldsson.