MakerSommar – Ett sommarkollo för barn och unga mellan 9-15 år

I sommar var Grafikens Hus med och genomförde ett unikt sommarkollo för barn mellan 9-15 år i Södertälje. Tillsammans med Tom Tits Experiment och Ung Fritid i Södertälje utforskade vi den digitala världen och skaparrörelsen. Grafikens Hus bjöd in konstnärsduon Lundahl & Seitl att vara med och utforma innehållet. Lundahl & Seitl har sedan 2003 arbetat med ny teknologi för att skapa unika upplevelser som utmanar konstbegreppet och utvecklar teknologins möjligheter.

Tillsammans vill vi stärka medvetenheten om hur teknologi kan tas i bruk för att skapa nya upplevelser. Med fokus på rörelse, materialitet och nya digitala tekniker, vill vi arbeta med begrepp som innovation och experiment, centrala både för konst och inlärning. Hur kan man programmera om sina gamla leksaker? Bygga robotar? Knåpa ihop ett eget photobooth? Eller varför inte vara med och ta fram konst med digitala verktyg och tredimensionellt ljud? Skapa digitala saker med analoga prylar? Eller bara utforska det tänk som finns kring makerrörelsen.

IMG_6214

Kollo_4bild

Kollodeltagare upplever Lundahl & Seitls verk Symphony och prövar på att göra eget 3D-ljud


Om Lundahl & Seitl

Christer Lundahl och Martina Seitl bildade Lundahl & Seitl 2003 – ett transdisciplinärt konstnärligt samarbete som fokuserar på att göra betraktarens perception och deltagande till centrala teman i deras verk. Genom en kombination av berättelser, instruktioner, koreografi och tredimensionell ljud, skapas verk som utmanar kollektivt hållna berättelser, värderingar och strukturer. Varje projekt görs specifikt för en viss plats, situation eller medium.

My voice shall now comeLundahl & Seitl, My Voice Shall Now Come from the Other Side of the Room. Foto: Thomas Rydin.


Läs mer om Lundahl & Seitls samarbete med Grafikens Hus här.