Samlande tankar/Collecting Thoughts läscirkel #3

Tisdag, 24 maj 2022

18.00 – 20.00

Repslagargatan 15B, Stockholm

Läsecirkel #3 inom Grafikens Hus treåriga projekt Samlande tankar/Collecting Thoughts kommer att fokusera på texter som berör insamling, samlingar och arkiv. Genom projektet formulerar vi en metod för insamling som kan vägleda våra framtida beslut om samlingen. Genom att samlas för att läsa öppnar vi upp utrymmet för att kritiskt reflektera över samlingar och processer för hur de blir till gemensamt. Under läsecirklarna kommer vi att läsa och diskutera olika texter om insamling, samlingar och arkiv.

Till denna tredje session kommer att läsa ’An(other) Invitation to Epistemological Humility: Notes towards a Self-Critical Approach to Counter-Knowledges’ av Otto Maduro. Detta är ett utdrag ur boken Decolonizing Epistemologies: Latina/o Theology and Philosophy, redigerad av Ada Maria Isasi-Diaz och Eduardo Mendieta. Kopior av text kommer att delas ut inför att vi ses.

Läsecirklarna leds av vår processledare Mmabatho Thobejane. Anmäl dig till den tredje läsecirkeln hos mmabatho.thobejane@grafikenshus.se

Du kan även delta digitalt via Zoom.

I samarbete med Kvinnohistoriska.

Samlande tankar/Collecting Thoughts stöds av Kulturrådet.