Södertäljes synliga och osynliga skulpturer – konst och kulturvandring

Grafikens Hus medverkar även i år på Science Week 2-6 februari i Södertälje. I år innehåller vårt program en stadsvandring om stadens synliga och osynliga skulpturer och ett digitalt samtal om konst i staden. Programmet sker i samarbete med Läsfrämjarinstitutet, Kulturhistoriska föreningen i Södertälje och Södertälje konsthall. 

Foto: Mohsen Hazrati, Afaina de Jong, Jens Evaldsson

Fre 4/2, 13.00–14.00
Lör 5/2, 13.00–14.00

Arrangör: Grafikens Hus, Kulturhistoriska föreningen i Södertälje, Södertälje konsthall

Obs! Denna programpunkt sker fysiskt i Södertälje och vid två olika tillfällen – fredag 4 februari 13.00 och lördag 5 februari 13.00.

Läs mer här – ingen anmälan krävs.

Följ med på en stadsvandring genom Södertäljes kulturhistoria och samtida konst bland både synliga och osynliga skulpturer.

Samling utanför Lunagallerian där vi möter Frälsningssoldaten av Gunilla Wihlborg, och Helga Henschens Daphne. Vi får lära oss om Rådhuset och kyrkan och lanserar Protoworld, en interaktiv digital skulpturpark som växer fram i Södertälje med ett helt nytt AR verk av konstnären Mohsen Hazrati. Här speglas konst och kulturella händelser i en virtuell värld via Augmented Reality(AR). Vi får också en försmak på hur en kommande paviljong och mötesplats växer fram i Astraparken. Välkomna på en promenad där vi väver samman historia, samtid och blandning av den digitala och fysiska världen.

Vi håller avstånd och följer FHM rekommendationer. Stanna hemma vid förkylningssymtom.