Grafikens Hus rekryterar Ulrika Flink som ny curator

Pressmeddelande 1.2 2017


Grafikens Hus har idag äran att presentera Ulrika Flink, ny curator och projektledare på Grafikens Hus. Ulrika Flink har precis avslutat fem år som utställningsproducent och assisterande curator på Tensta konsthall. Hon har även jobbat som frilansande curator i Stockholm, bl a som verksamhetsledare hos Konstfrämjandet Stockholm samt medgrundare av det Stockholmsbaserade curator-kollektivet Parallellogram.

– Det känns väldigt roligt att få vara med och bygga upp Grafikens Hus som startade som ett starkt konstnärsdrivet initiativ. Grafiken bär på en rik historia från hantverk till digitala processer vilket gör grafiken som konstform ständigt aktuell. Det känns givande att ta mig an en ny roll som curator i en ny stad. Grafikens Hus som en plats för samtida grafisk konst befinner sig i en oerhört spännande fas där fokus kommer ligga på att etablera sig på en ny plats, inleda nära samarbeten med konstnärer och stimulera produktionen av nya verk. Södertälje har oerhört mycket att vara stolt över, en spännande plats där förutsättningarna finns att bjuda in långt fler perspektiv och röster för att öppna upp för ett större antal sociala och kulturella erfarenheter, säger Ulrika Flink ny curator på Grafikens Hus.

– Det känns helt fantastiskt för mig att få en sådan kompetent och erfaren kollega som Ulrika är. Med sitt internationella nätverk och samtidigt kunnande kring lokal förankring, kan jag inte tänka mig någon bättre lämpad person. Hon kommer kunna vara med och utveckla Grafikens Hus på ett mycket spännande och relevant sätt, säger Nina Beckmann, chef för Grafikens Hus.

– Jag ser fram emot att arbeta för grafikens möte med olika konstnärliga uttrycksformer, ett program som främjar experimenterande konstnärligt undersökande som förhåller sig till vårt gemensamma samhälle genom att ge röst åt tankar, känslor och livserfarenheter, säger Ulrika Flink.

Grafikens Hus flyttade till Södertälje 2016 där verksamheten håller på att byggas upp på nytt bland annat med stöd av Södertälje kommun, Kulturrådet och Stockholms Läns Landsting. Följ oss gärna på Facebook, Instagram och här på vår hemsida för mer information.

Länkar

Läs Ulrika Flinks sammanfattning av konståret 2016 på Kunstkritikk.se.