Hanna Andersson & Joakim Ojanen

Projektionen av mig på dig ger en inblick i Hannas och Joakims konstnärskap. Utställningen visar på en iver att förstå hur saker hänger ihop med hjälp av utforskande i form, färg, teknik och inte minst känslovärldar. Projektion av mig på dig, är även ett resultat av att jobba nära ihop, och se hur bildvärldarna kan likt magneter dras i mot eller stöta bort varandra.

Utställningen består av olika tekniker men där formspråket och bildvärldarna håller de samman. Det finns också en likhet i hur alla verken är uppbyggda som titeln Projektionen av mig på dig antyder, så staplas former, lager och bilder ovanpå varandra som ger verken ett djup och mer än en röst.

Joakim Ojanen

Född 1985 i Västerås. Studerar magisterprogramet Storytelling på Konstfack.
www.joakimojanen.com

”Med en upprymdhet avslöjar Joakim Ojanen en tabu i det västerländska samhället. På ett psykadeliskt sätt använder han utdrag i från snabba skisser och ideer och höjer upp dem och förstorar till andra former som skapar en lek, allt för att utplåna tristessen. Leken fortsätter och utifrån den skapar Joakim serigrafier, målningar, skulpturer, teckningar och även fanzines. Han använder ett direkt men rikt språk i sina verk.”

– Cristina Anglada 2012

Joakim Ojanen. Grafikens Hus 2013.

Hanna Andersson

Född 1987 i Stockholm. Examinerades 2012 från Konstfack och arbetar som konstnär. www.hannaandersson.se

“Mina verk utgår ifrån teckningar. Vilket kommer till mig som ett intutitivt tänkande, en organisk arbetsprocess. Mina verk fungerar som en projektion av samhället, av mig själv och av mänskliga psykologiska mönster. Jag experimenterar med att ta mina teckningar från pappersform till skulptur, målningar, screentryck och installationer. “
– Hanna Andersson

Hanna Andersson. Grafikens Hus 2013.