Screen 2012 + 2013

Se bilder från vår vernissage här.

Screen 2012 + 2013, Grafikens Hus

Bild: Skönhetsideal av Cajsa Wessberg och Födelsen av Jakob Feltsen.

På Grafikens Hus visas i vår de vinnande bidragen från affischtävlingen Screen år 2012 samt 2013. Flera hundra bidrag kommer in till tävlingen varje år från elever på Sveriges ledande reklam- och designskolor. Vernissage på Grafikens Hus 5 maj.

Bidragen till tävlingen screen bedöm av en professionell jury och de tio bästa bidragen, de som bäst utnyttjat screentryckets möjligheter, trycks och visas upp.

Temat för 2013 var Vackert och det bidrag som vann hela tävlingen var Skönhetsideal av Cajsa Wessberg. Cajsa har själv beskrivit sitt arbete så här:

Jag ville beskriva vackert genom tiderna. Ansiktet är från 1600-tal och kroppen tillhör Kate Moss. Det är två ideal som exponeras i samma bild. Den har legat och grott under ett par veckor som vi får avsätta på Beckmans för att jobba med våra tävlingsbidrag. Det känns jättekul och jättekonstigt. Det här hade jag verkligen inte förväntat mig.

De vinnande bidragen har screentryckts i format 70×100 cm i 40 ex, vilka numreras och signeras av respektive pristagare. Affischerna säljs för 650 kr/st.

Utställningen på Grafikens Hus sker i samarbete med FESPA Sweden Association som varje år arrangerar affischtävlingen Screen.

FESPA Sweden Association är en branschförening för landets screen- och specialtryckare, de som yrkesmässigt i sin profession använder en digital tryckmetod i storformat och vars produktion kan säkerställas både kvalitets- och miljömässigt.

TEMA 2013: VACKERT

Medverkande skolor: Beckmans Designhögskola, Berghs School of Communication, Broby Grafiska, Forsbergs skola, Grafiska Institutet, HDK Göteborg, Högskolan Dalarna, Konstfack och Xenter Botkyrka.

Jury: Lotta Kühlhorn, Helena Leach, Lars Liljendahl och Johan Soovéer

TEMA 2012: I MORGON

Medverkande skolor: Beckmans Designhögskola, Bergs School of Communication, Forsbergs skola, Grafiska Institutet, HDK Göteborg, Högskolan Dalarna, Konstfack och Xenter Botkyrka

Jury: Fredrika Doré, Björn Kusoffsky, Ingela Larsson, Lars Liljendahl och Johan Soovéer