22st orakels hemligheter med konstnären Farvash

Välkomna lördag 27 augusti kl. 14.00 till invigningen av verket 22st orakels hemligheter av konstnären Farvash och deltagare på TEKLA festivalen. Performance av konstnären Farvash i samband med invigningen.

De digitala skulpturerna i verket 22st orakels hemligheter skapades i en medskapande process under workshopen ”I hemligheternas rum växer magiska ord” ledd av konstnären Farvash med stöd av konstnären Emma Dominguez. Det experimenterades med osynligt, värmekänsligt bläck, och hårtorkar samt kroppens värme för att aktivera pigmenten. Deltagarna skapade varsin målning där de skrev ett hemligt meddelande till staden. Deras målningar aktiverades och filmades sedan i 3D.

I det digitala verket, som presenteras i Grafikens Hus app Protoworld, blir deltagarnas budskap och målningar till svävande sfärer i en formation av en svärm. En svärm av sfärer som du kan kliva in i och uppleva en ung generations röster, hemligheter och önskningar. Deltagarna valde även en pseudonym som representerar deras hemliga personas, det står skrivet på utsidan av varje sfär.

Du som deltog i workshopen under TEKLA festivalen. Vi hoppas såklart särskilt att du kan komma och fira med oss, och då har du också möjlighet att hämta konstverket som du skapade med ditt hemliga budskap.

Kontakta Anna Jönsson om du har några frågor, eller så är det bara att dyka upp under invigningen: anna.jonsson@grafikenshus.se eller 070-322 31 73

Hoppas att vi ses på Södertäljefestivalen!

 

Foto: Farvash