Är du vår nya konstpedagog?

Sista ansökningsdag 23 januari 2023.

Är du en konstpedagog med grafikkunskaper och är inriktad på förmedling? Drivs du av att fler ska få en möjlighet till att uttrycka sig och ta plats genom konsten? Att stärka de som deltar genom grafiken? Vill du jobba på ett av Sveriges mest unika konstmuseum där samtida grafisk konst är i fokus? Grafikens Hus söker dig som är konstpedagog, har goda kunskaper inom grafik och är van att arbeta uppsökande i nära samarbete med civilsamhället. Det är en tillsvidareanställning på halvtid med start så snart som möjligt.

Som konstpedagog på Grafikens Hus ingår du i ett kreativt team som arbetar tillsammans för att göra den grafiska konsten tillgänglig för fler, utifrån ett lokalt såväl som nationellt och internationellt perspektiv. Du förväntas komma med egna idéer, samarbeta väl och arbeta självständigt. Som en del i teamet är du med och utforskar konstformen, testar gränserna för att föra den framåt, och låter nya grupper få möta grafiken genom en engagerad pedagogik som inspirerar till en ökad förståelse och kunskap om konst. Du kommer planera och genomföra grafikworkshopar med fokus på barn och unga, i samverkan med olika aktörer i Södertälje. Både redan etablerade samarbeten, såväl som att hitta och bjuda in till nya.

Grafikens Hus är mobilt konstmuseum baserat i Södertälje. Under planeringsfasen för att bygga upp ett nytt museum i Södertälje sker vår programverksamhet på olika platser och i nya sammanhang. När vi öppnar vårt nya museum ser vi på vilket sätt vi kan behålla erfarenheten från vår mobila tid av att arbeta uppsökande, i samverkan och nära civilsamhället för att skapa ett öppet hus för mötet med grafiken. Våra konstnärliga och pedagogiska konstprojekt, såväl som det fördjupande kunskapsarbetet inom grafikfältet, har sin förankring i Södertälje. Flera av Grafikens Hus pedagogiska projekt handlar om att engagera människor, med fokus barn och unga till att utifrån deras egna perspektiv uttrycka sig om staden och samhället vi lever i Genom att arbeta med grafik och sedan visa deras arbeten i det offentliga rummet kan vi stärka målgruppen och erbjuda dem verktyg att själva synliggöra sin verklighet, sina drömmar och behov. Som en uppsökande verksamhet kan Grafikens Hus vara med och påverka så att fler möter konst i sin vardag och identifierar sig själva som konstnärer.

Att arbeta till stor del mobilt innebär både utmaningar och möjligheter. Som konstpedagog på Grafikens Hus har du en nyckelroll i att möjliggöra att fler får uttrycka sig och möta konsten. Grafiken är kärnan i vår verksamhet så som konstpedagog behöver du ha en god erfarenhet av att ha arbetat praktiskt med grafik och dess olika tekniker.

Vi som arbetar på Grafikens Hus utgår från ett intersektionellt perspektiv i vårt arbete, vare sig det handlar om grafik i produktion, den konst vår publik möter eller vilka som arbetar hos oss. Vår värdegrund vägleder oss i allt vi gör. Du kan läsa vår värdegrund här.

Vi söker dig som:

  • Har utbildning och/eller yrkeserfarenhet av pedagogik och förmedling inom konstområdet
  • Har utbildning och/eller yrkeserfarenhet av grafik
  • Har arbetat med barn och unga med inriktning inom konst, kultur, engagemang och delaktighet.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom civila organisationer i kulturområdet, talar flera språk samt har erfarenhet av att jobba i flerspråkiga områden.
  • Det är även ett plus om du har en förankring i Södertälje.

Skicka in CV samt en halv A4 om varför du rätt person för jobbet som konstpedagog.

Ansökan skall vara inne senast 23 januari 2023. Skicka den till info@grafikenshus.se

Tillsvidaresanställning.
Omfattning: 50%, med start så snart som möjligt. Provanställning på 6 månader.
Arbetet utgår från Södertälje och kommer innebära viss kväll/helg jobb, samt vissa tjänsteresor.
Dokumenterad kunskap inom: grafik, pedagogik, förmedling och språk.

För frågor kontakta Grafikens Hus vice vd Anna Jönsson 

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor. 

Vi är nyfikna på dig och välkommen att skicka in din ansökan!

För mer information: www.grafikenshus.se
Instagram och Facebook: @grafikenshus