”Att trycka grafik är ett sätt att uttrycka mig själv”

SVENSKA / ENGLISH

Möt Lina Schwentke som praktiserat hos oss på Grafikens Hus. Vi ställde några frågor om hur det har varit att jobba med projektet Barnens Löpsedlar och vår konstshop. 

Vad fick dig att tacka ja till praktikplatsen?


Jag tackade ja till praktik på Grafikens Hus för att jag alltid har varit intresserad av grafik eftersom det har varit en stor del av mina egna studier. Att trycka grafik är ett sätt att uttrycka mig själv. Jag var verkligen nyfiken på att få insikt i era sätt att arbeta. Hur ni presenterar och främjar grafik, samt att få vara med i projektet Barnens Löpsedlar och få erfarenheter av att ha en workshop med barn.


Du jobbade främst med projektet Barnens Löpsedlar, men även med Konstshoppen. Vad tar du med dig efter din tid hos Grafikens Hus? 
Det var intressant att se hur man planerar och förbereder en workshop och sedan aktivt lär och uppmuntrar barn att prova på screentryck. Jag tyckte också att det var lärorikt att se vad som hör till skapandet och organiseringen av Konstshopen.

Hur skulle du vilja jobba med grafik i framtiden?
Jag vill fortsätta arbeta med grafik i mitt eget konstnärliga arbete, samt sprida glädjen, spänningen och kompetensen i olika trycktekniker till andra, till exempel i form av workshops och kurser.