Barnens Löpsedlar – Fornbackaskolan

Utställningen öppnar i Södertälje Stadshus onsdag 7 februari.
Invigning kl 12:15 av kommunstyrelsens ordförande Boel Godner.


Grafikens Hus driver sedan 2016 det årligen återkommande projektet Barnens Löpsedlar, ett konstprojekt som genom grafiska tekniker och konstnärligt arbete ger barn och unga utrymme att uttrycka sin eget syn på hur det är att leva i Södertälje i dag. Genom projektet vill Grafikens Hus synliggöra barnens egna berättelser av samtiden och låta andra få ta del i deras framtidsvisioner. Med Barnens Löpsedlar vill vi ge eleverna stöd i att hitta nya sätt att formulera tankar kring identitet, nutid och framtid samt att visa upp dessa uttryck i det offentliga rummet.

Grafikens Hus är glada att meddela att Barnens Löpsedlars andra omgång presenteras på Fornbackaskolan i Södertälje, och pågår under höstterminen 2017. Eleverna i åk 6 har jobbat tillsammans med Grafikens Hus bildpedagog Johanna Norrbin, konstnären och tryckaren Cecilia Enberg, Sophia Wallgren och Fornbackaskolans bildlärare Arseniy Buzyan på bildlektionerna med att skriva, rita, skära och trycka sina egna tankar och åsikter om sin stad Södertälje.

Löpsedlarna som skapades under projektet ställs ut i Södertälje Stadshus för allmän beskådan med vernissage 7 februari 2018.

När: Utställningen pågår 7 februari till 6 maj 2018
Öppettider: Helgfri måndag–torsdag 08.00–17.00, fredag 08.00–15.00. Dag före röd dag: 08.00–13.00
Var: Södertälje Stadshus (tillgänglig för alla via entrén till Stadshusscenen in till vänster), Campusgatan 26

Läs mer om konstprojektet Barnens Löpsedlar här.


Tack till

Barnens Löpsedlar har genomförts av Johanna Norrbin med med ovärderligt stöd från Arseniy Bunyan, Cecilia Enberg, Sophia Wallgren, Muqdam Kimisi och Salman Jura.