CALL FOR PRINT – kurser: Vill du lära dig screentryck?

Grafikens Hus bjuder in yrkesverksamma konstnärer, illustratörer eller designers från BIPOC-communityn* att gå en kostnadsfri kurs i screentryck, 14–16 juni på Konstfack i Stockholm. Under tre heldagar kommer du att få lära dig hur man går tillväga för att använda screentryck som teknik i ditt konstnärskap. Ni kommer att få trycka med schabloner, belysa ramar och få en heldag för eget skapande i handledning av kursledaren och konstnären Sissela Nordling Blanco och Grafikens Hus konstpedagog Emma Dominguez. 

Det finns åtta tillgängliga platser, och det är först till kvarn som gäller i urval. Platser delas sedan ut enligt en väntelista efter eventuella avbokningar. OBS! Anmälan är bindande och ska avbokas minst 48h innan kursstart. Om du inte kan delta och glömmer att avboka tillkommer en avgift på 400:- att debiteras.

Sista dag för anmälan: 10 juni. Du anmäler dig till kursen via denna -länk- här. FULLSATT

Varför genomför Grafikens Hus detta pedagogiska projekt inom ”Call for Print”?
Grafikens Hus vill verka för att förändra den homogena konstscen som vi verkar på och är en del av, samt att bredda vem eller vilka som får möjlighet att arbeta inom fältet. Vi hoppas att kurserna inom ”Call for Print” blir ett led i att utmana konstinstitutionens struktur och förstå hur vi kan vara en del av ett förändringsarbete inom konstfältet i Sverige. Vår roll är att uppmuntra utveckling och svängrum där konsten kan vara fri och kraftfull.

Vi på Grafikens Hus har som mål att konstant ifrågasätta vår egen position inom kunskapsproduktion och representation. Genom att synliggöra en bredd av perspektiv och uttryck öppnar vi upp för olika sätt att förstå och tänka om världen, samhället och att vara människa. Grafikens Hus ska vara ett konstmuseum där fler vill och får ta plats.

*BIPOC: Black, Indigenous, and People of Color

Praktiskt om kursen:
– Ta med oömma kläder eller förkläden.
– Om du vill ta med egen lunch finns micro och kyl tillgängligt på plats.
– Kursen hålls på svenska, men finns det behov kan kursen hållas på engelska.
– Du får med dig dina verk hem efter avslutad kurs.

När: 14–16 juni, 09.00–15.00 (alla tre dagar)
Var:  Konstfack, Stockholm

Vi tillhandahåller grundläggande material för att genomföra kursmomenten.

OM CALL FOR PRINT
Via en open call söker Grafikens Hus årligen en yrkesverksam konstnär, illustratör eller designer från BIPOC-communityn* för att skapa konst i form av grafik i upplaga under ledning av Grafikens Hus tillsammans med en tryckare. För tredje året i rad utlyste vi projektet Call for Print 2023.