Livet Bitch! presenterar: Dom där tjejerna

Det har varit val och ett helt nytt parti bestående av unga tjejer och kvinnor har röstats in på demokratisk väg och fått egen majoritet i kommunfullmäktige. Genom en nagelsalong vid Maren har valkampanjen nått större delen av Södertäljes befolkning. Partiet väcker hopp förändring men hotar också den vanliga ordningen. Är Södertälje redo för ett gång kvinnliga unga makthavare?

Följ med på en magisk resa där Södertäljes brudar sätter agendan. En resa fylls av musik, dans, skratt, ilska och sorg och täljebrudars tankar om makt och maktlöshet i Södertälje.

Dom där tjejerna har arbetats fram genom intervjuer med södertäljetjejer från olika delar av staden och världen. Den gemensamma historien berättas av täljebrudar i samarbete med professionella musiker, skådespelare, scenograf och regissör. Musikföreningen Mezzopotelge står för livemusiken och genom en videokonstworkshop har Roxy Farhat skapat scenografin tillsammans med unga konstintresserade tjejer i Södertälje.

 

Av: Johanna Thor och Grete Havnesköld
Regi: Rebecka Cardoso
På scen: Rosalia Haratourian, Sandra Karlung, Linnea Tengroth, Marianne Mikhail, Grete Havnesköld, Johanna Thor, Noor Alsante, Taraa Adel, Anna Wanis, Turid Ekefjord, Ebba Mäntynen, Maja Bohman
Scenografi: Roxy Farhat i samarbete med Marianne Mikhail, Turid Ekefjord, Marika Kiviniemi
Livemusik: Mezzopotelges orkester med Gabi Mazzo, Elias Zazi, Demir Aho, Yaakob Danho
Kompositörer: Elias Zazi, Gabi Masso, Bo Lindell
Ljus: Johannes Bergman Olsson
Ljud: Henrik Borg Westerberg
Videoprogrammering: Pieter Hounslow
Scenmästare: Pelle Centerholt
Längd: 1 Tim 45 min inklusive paus

Livet Bitch! är ett kulturprojekt inom ram för Kulturrådets nationella satsning Kreativa platser men finansieras även av Stockholms läns landsting. Produktionen ”Dom där tjejerna” sponsras av Destination Södertälje. Projektet sker i samverkan med Grafikens Hus, Södertälje Teateramatörer, Mezzopotelge, Tjejhuset, Juventas ungdomsjour samt Kultur- och fritidskontoret på Södertälje kommun.

Köp biljetter här!


Grafikens Hus x Livet Bitch!

Dom där tjejerna är en teaterföreställning av Södertäljeaktörerna Livet Bitch! som tagits fram genom intervjuer med södertäljetjejer från olika delar av staden och världen. Grafikens Hus har tagit fram föreställningens scenografi genom konstnären Roxy Farhat, som under hösten workshoppat fram en scenografi tillsammans med Marianne Mikhail, Turid Ekefjord och Marika Kiviniemi.

Läs mer om samarbetet med Livet Bitch! här.