”Jag var riktigt intresserad av era projekt”

Svenska/English

Daniel Feng har praktiserat på Grafikens Hus och går för närvarande på curatorutbildningen på Stockholms universitet och studerar även på Kungl. Konsthögskolan.

Berätta om dig och varför sökte du dig till Grafikens Hus?

– Jag heter Daniel, och jag både pluggar och skapar konst. Jag är för närvarande student på curatorutbildningen på Stockholms Universitet, samt inom fri konst på Mejan. Jag ville praktisera hos er på Grafikens Hus då jag var riktigt intresserad av era projekt, samt era ambitioner att aktivt reflektera över er position inom kunskapsproduktion och samlande.

Vilket projekt har varit mest intressant att jobba med under din vistelse och vad tar du med dig?

– Svår fråga! Det projekt jag har varit mest investerad i har nog varit Call For Print. Eftersom att det är ett kontinuerligt projekt finns det mycket potential att utforska och bygga på. Det har också varit riktigt intressant att följa Samlade Tankar och The Borderless Platform.

Om du skulle curatera ett program/utställning vad skulle det handla om?

– För min curatorutbildning håller jag just nu på att skriva om en utställning som utforskar fenomenologi av icke-vita kroppar inom kulturella institutioner. Oavsett utställning—att ha mer plats för queer:a och BIPOC perspektiv vore kul.