Juryn klar för utlysningen Call for Print

– Konstnärer, illustratörer och formgivare arbetar ofta ganska så ensamt, så jag tänker att det här är en utmärkt möjlighet att introducera begåvade personer till nya rum och samarbeten som kan stimulera eller utöka deras praktik. Jag är glad att det kommer att bli en årlig utlysning, vilket gör det till en långsiktig investering i att utveckla ett rikt och mångsidigt konstfält. Jag ser verkligen fram emot att bli inspirerad av alla ansökningar.”

Det säger Catherine Anyango Grünewald, konstnär och illustratör, och lektor i illustration på Konstfack, som medverkar i juryn till utlysningen Call for Print. Catherine Anyango Grünewald och Tawanda Appiah, frilansande curator, författare och forskare kommer att gå igenom ansökningarna tillsammans med Grafikens Hus.

– Min medverkan i juryn inspireras av ren glädje och som jag känner för tryckprocessen. Jag är också säker på att det nu mer än någonsin är ytterst angeläget att möta och hantera historisk negligering, säger Tawanda Appiah.

I år söker vi dig som är konstnär, illustratör eller designer och är BIPOC (Black, Indigenous, and People of Color) för en möjlighet att göra ett konstverk i upplaga tillsammans med oss. Sista anmälningsdag är 25 april.

Läs mer om utlysningen här