Grafikens Hus x Livet Bitch!

PREMIÄR AV FÖRESTÄLLNINGEN TÄLJES BLIVANDE BRUD

Livet Bitch! har premiär på teaterföreställningen Täljes blivande brud lördagen den 9 november klockan 18. Scenografin är producerad i konstnärlig samverkan med Grafikens Hus och konstnären Roxy Farhat.

Det var i april som arbetet med teaterföreställningen Täljes blivande bruds scenografi tog sin början. Livet Bitch! Studio har för andra året i rad producerat en brännande aktuell föreställning tillsammans med unga tjejer i Södertälje. Konstnären Roxy Farhat var återigen inbjuden av Grafikens Hus för att samarbeta med ungdomarna i scenografigruppen, Ung Fritid och Grafikens Hus konstpedagog Estella Burga. Screentrycksworkshops har stått på schemat för att ta fram olika mönster som ska pryda delar av teaterföreställningens scenografi.

Frågor de har ställt sig på vägen är bland annat vilka historier berättar vi och varför? Vad betyder olika konstnärliga val för hur en viss kultur kommer att tolkas i en gestaltning? Årets föreställning kom slutligen att handla om heder, längtan efter kärlek och sex. Publiken har tårdrypande, rörande och vackra scener att vänta.

– Det har varit fantastiskt att se hur visionerna för föreställningens scenbild vuxit fram. Temat för handlingen berör hederskulturen i Södertälje. Men framförallt är det en pjäs om glödande kärlek, kvinnokroppen och sexualitet. Allt förhöjs i den vackra scenografin som det bokstavligen ångar om. Ja, vi kan avslöja att vi kommer gå på spa i detta drama, säger Johanna Thor, projektledare på Livet Bitch!

Biljetter till premiären på Castorscenen i Södertälje slutsåldes slut snabbt. Men än finns biljetter till övriga speldatum den 18, 21 och 25 november. Livet Bitch! har fått stöd till produktionen från Kulturrådets satsning Kreativa platser och Södertälje kommun.

 

Täljes blivande brud

Premiär:  9 november kl. 18.00

Speldatum: 9, 18, 21, 25 november kl. 18.00

Plats: Castorscenen, Slussgatan 1, Södertälje

Biljetter köps via: ticketmaster.se

Läs mer om föreställningen här!

Välkomna!

 

LÄS OM SAMARBETET

TA DEL AV FÖRRA ÅRETS PRODUKTION

 


 

TIDIGARE PROGRAM 2019

Höstens workshops!

Kom och ta plats under Grafikens Hus x Livet Bitch! öppna scenografi/videokonst/grafikworkshops med Roxy Farhat!

Communityteaterprojektet Livet Bitch!, Grafikens Hus tillsammans med konstnären Roxy Farhat och Ung fritid/Södertälje kommun bjuder in till grymma, kreativa konstworkshops kring frågor som berör kroppen, oskuldsmyten och kärlek!

Nu har du har chansen att återigen vara med och skapa en scen-och teaterproduktion om och av unga tjejer i Södertälje.

Här har du en självklar plats att göra din röst hörd!

VÄLKOMMEN!

När: Torsdagar i september
Var: Livet Bitch Studio, Västra Kanalgatan 2, aulan (Orionkullen)
Tid: 18:00-20:00
Ålder: Alla unga tjejer och icke-binära mellan 13-25 år.

GRATIS!

SKICKA GÄRNA EN INTRESSEANMÄLAN TILL:

instagram: @livetbitch
Mail: grete@livetbitch.se